Nieuws

Barney verliest van Taylor, opnieuw winst op Wade

Phil Taylor heeft de dartsklassieker tegen Raymond van Barneveld dit seizoen in de Premier League Darts voor de tweede keer weten te winnen. The Power speelt een erg matig seizoen tot dusver, maar hij haalde nu zijn beste niveau. Lange tijd speelde hij ruim boven de 110 per beurt en wist daarmee het verschil met Barney te maken voor 7-3 met 105,87 tegen 100,51 per beurt.

Taylor opende de partij sterk, maar zag Van Barneveld wel counteren met een bulls-eye 121-finish. The Power knikte een keer deed exact hetzelfde voor de break. Zijn eigen leg gooide hij ook in twaalf pijlen uit, om zijn tweede 180’er en dubbel-3 te vinden voor 1-4. Taylor overlegde inmiddels een gemiddelde van 110 per beurt, met afstand zijn beste cijfers van de hele Premier League Darts waarin hij pas één keer een gemiddelde van boven de 100 haalde.

In zijn tweede match van de avond heeft Raymond van Barneveld zich herpakt door James Wade te verslaan. Hij verloor van Taylor, om met gewijzigd materiaal wel zeer stoïcijns The Machine aan de kant te zetten met 7-2. Daardoor heeft de Nederlander nog altijd een goed uitzicht op de play-offs.

De nederlaag eerder op de avond tegen Phil Taylor had er bij Van Barneveld duidelijk ingehakt. Ondanks uitstekend spel in de afgelopen maanden en vier overwinningen op rij in de League besloot hij pardoes zijn materiaal aan te passen. De openingsleg was niet best en hij keek aan het begin van de tweede leg één keer moeilijk toen de triples niet vielen. Daarna kwam de Nederlander op stoom. Hij vond een 180’er voor 1-1 en pakte in de derde leg – na twee missers van Wade op de dubbels – de break. De tweede 180’er was vervolgens goed voor 1-3. Wade redde zich in de vijfde leg wel met een 66-finish, voor Barney 2-4 maakte.
Advertentie

Het gemiddelde van de Nederlander kwam in de zevende leg inmiddels ruim boven de 100 uit dankzij twee 180’ers op rij. De zevende dart eindigde onder de triple-20, maar de nieuwe break was wel binnen. Wade gaf nog niet op, want hij gooide in de achtste leg zijn eerste maximale score. Vanaf 78 miste de Engelsman een pijl op tops en zo kon Van Barneveld via dubbel-14 het eerste punt pakken. Het tweede punt kwam er gelijk achteraan door een solide 64-finish om af te sluiten met een gemiddelde van 100,07 per beurt.

Bron: Dartinfo.nl