Nieuws

Barney zegeviert in kolkend Oranje Ahoy!

Na een weekend met twee Players Championships in Barnsley waar Barney zaterdag de kwartfinale wist te bereiken was het eindelijk weer zover. De tweede keer Premier League Darts vanuit Rotterdam Ahoy. Het succes en de ambiance van de 1e editie in 2016 was zo overweldigend voor zowel de (Nederlandse) deelnemers als de bezoekers, dat de PDC vond dat Ahoy ook dit jaar op de kalender moest. Nog nooit waren tickets voor een Premier League event zo snel uitverkocht. Om 15.00 uur ’s middags liep het Cafe in Ahoy al langzaam vol met voornamelijk in het oranje geklede dartsfans. Om 20.00 uur was de zaal van Ahoy compleet oranje.

Raymond van Barneveld zou het in de derde wedstrijd van speelronde 7 opnemen tegen de huidige nr. 2 van de wereld Gary Anderson. De opkomst van Barney zorgde bij de aanwezige dartsfans, maar vooral bij Raymond zelf, opnieuw voor kippenvel. Dat Van Barneveld voor zijn “Barney Army” gebrandt was op een winstpartij was direct overduidelijk, hij startte met een 13 darter, gevolgd door een 12 darter en ook leg 3 werd gewonnen, 3-0. Leg 4 ging wel naar de Schot, zowel Raymond als Gary gooiden op dat moment 107 gemiddeld.

Anderson miste in de 5e leg een 138 finish op D9 waarop het 4-1 werd voor de Hagenaar die 62 uitgooide. Met de steun van zijn “Barney Army” ging ook de 6e leg op fantastische wijze naar Barney, hij finishte 156 en kwam op een 5-1 voorsprong. Gary Anderson kon nog 1 leg iets terugdoen, dankzij een 108 finish won hij zijn tweede maar ook laatste leg van de avond. Van Barneveld speelde subliem en maakte 6-2 dankzij een tiendarter en zijn vijfde 180 score. De negende leg was de laatste van deze ook voor het klassement belangrijke partij, Van Barneveld mocht zelf beginnen en stond de leg niet af. Onder luid gejuich vierde Raymond zijn 7-2 overwinning (103.71 gemiddeld) en de 2 cruciale punten met het aanwezige publiek dat hij na afloop uitvoerig bedankte.

Geschreven door: Wim Filemon