Nieuws

Van Gerwen en Van Barneveld winnen World Cup voor Nederland

Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen hebben afgelopen weekend in Frankfurt de World Cup op Darts gewonnen voor Nederland. 32 koppels/landen verschenen aan de oche waarvan Singapore de grootste verrassing was. Paul en Harith Lim zorgden voor een sensatie door in de eerste ronde het als eerste geplaatste Schotland (Gary Anderson/Peter Wright) uit te schakelen. (5-2).

Twee keer eerder won Nederland de World Cup titel. Vooral in de koppelpartijen waren Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld oppermachtig. Op weg naar de finale won Nederland van Tsjechie, de Verenigde Staten, Duitsland en Engeland. In de finale troffen zij Mark Webster en Gerwyn Price uit Wales.

Michael pakte in de finale het eerste punt door zonder legverlies van Gerwyn Price te winnen, Webster maakte 1-1 door van Van Barneveld te winnen. In de koppelpartij kwam Wales er niet aan te pas, Mighty Mike en Barney wonnen met 4-1 en kwamen op een 2-1 voorsprong, op 1 punt van de World Cup titel.

Raymond van Barneveld nam het op tegen Gerwyn Price en deed dit overtuigend, in de laatste leg van de beslissende match stond de Hagenaar na 9 darts op 32 en won hij van Price met 4-2. Eindstand Nederland – Wales 3-1.

Geschreven door: Wim Filemon