Nieuws

Vierde Premier League zege op rij voor Barney

Na overwinningen op Jelle Klaasen, Gary Anderson en Michael van Gerwen wist Raymond van Barneveld in zijn Premier League Darts match in Cardiff nu ruim te winnen van James Wade. De Engelsman die tot nog toe “slechts” 3 partijen wist te winnen was niet in goede doen en kwam niet verder dan een gemiddelde van 85 punten per beurt. Barney had dan ook weinig moeite om The Machine met 7-2 te verslaan.

Dankzij een 14 darter werd het 5-0 voor de Hagenaar, pas na de zesde leg kwam Wade op het scorebord. In de zevende leg had Raymond slechts 12 darts nodig om 6-1 te maken via een 87 finish, James Wade gooide 70 uit om nog een leg binnen te halen maar de beslissing viel in de negende leg. Via dubbel 7 pakte Van Barneveld die gemiddeld 95.38 gooide opnieuw 2 punten voor het klassement waarin hij nu op de 3e plek staat met 12 punten, vlak achter Peter Wright (13 punten) en koploper Michael van Gerwen (14 punten).

Raymond wordt op positie 4 en 5 op de voet gevolgd door Gary Anderson en Phil Taylor die beiden 11 punten hebben. Kim Huybrechts kon wegens trieste familieomstandigheden zijn laatste match van de Premier League Darts niet spelen. De Belg was net als Jelle Klaasen al gedegradeerd. De Premier League gaat nu verder met acht deelnemers waarvan de beste vier uiteindelijk de play-offs voor de Premier League titel gaan spelen.

Volgende week reist Raymond af naar Dublin, de Nederlander speelt dan 2 partijen, opnieuw is James Wade dan zijn tegenstander, daarnaast moet hij het die avond opnemen tegen Phil Taylor.

Geschreven door: Wim Filemon