Nieuws

World Matchplay: Zege op Cullen, Taylor in tweede ronde

Begin Juli tekende Raymond van Barneveld een vijfjarig contract bij Target, met nieuw materiaal start er een nieuw hoofdstuk voor RVB. De afgelopen weken kreeg hij tijdens de World Series of Darts in Shanghai en Las Vegas de mogelijkheid zijn nieuwe darts te testen. Hij won o.a van Gary Anderson met de nieuwe darts maar wijzigde zijn setup in Las Vegas.

De World Matchplay in Blackpool is de eerste echte beproeving voor de Hagenaar. Grote vraag was of Raymond hinder zou ondervinden van een eventuele jetlag aangezien hij pas een paar dagen terug was uit de USA. Joe Cullen was de eerste hindernis op het belangrijkste toernooi na het WK.

Cullen, allesbehalve een makkelijke tegenstander, is de nummer 24 van de Order of Merit , hij won in de laatste drie maanden twee Players Championships. Hij startte de match en hield zijn eigen leg, ook Raymond hield zijn eigen leg voor 1-1, Joe Cullen gooide 150 (hoogste finish van de wedstrijd) uit voor een 2-1 voorsprong. Deze voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon, in leg 5 een 124 finish voor Van Barneveld die vijf legs op rij en won en met 6-2 afstand nam van Cullen. Na tien gespeelde leg was de stand 7-3 in het voordeel van Raymond van Barneveld die leek af te stevenen op een ruime zege.

Het liep echter anders, Cullen begon aan een hele sterke fase met o.a een 120 finish (twaalfdarter), een gewonnen leg waarin hij na negen darts op 16 stond en een 100 finish voor een break. Na zeventien gespeelde legs was het verschil nog slechts 1 leg in het voordeel van Van Barneveld (9-8). Zowel Van Barneveld als Cullen gooiden in leg achttien 180 in hun eerste beurt. Joe kreeg de kans om 9-9 te maken maar hij miste dubbel 10 voor een 140 finish. Via de vertrouwde dubbel 16 ging de leg en de 10-8 zege na en spannend slot toch naar Raymond Van Barneveld.

In ronde twee neemt hij het op tegen aartsrivaal Phil Taylor die bezig is met zijn laatste World Matchplay. De klassieker wordt gespeeld op woensdagavond 26 juli.

Geschreven door: Wim Filemon